Register    Login    Forum    Search    FAQ Awesomenauts



Post new topic Reply to topic

Author Message
 Post subject: Unable to launch the game, Blank screen
 Post Posted: Sat Jul 28, 2012 12:11 am 
Offline

Joined: Sat Jul 28, 2012 12:03 am
Posts: 5
I was very excited to play this after I finally managed to snag a key, however Awesomenauts does not want to play with me D:

I launch the game from steam, get prompted to chose video settings, if I choose window mode - a window will appear with the specified resolution but just all black.
If I chose full screen, my monitor will change to the specified resolution, I will get the Awesomenauts mouse cursor, but nothing will happen.

Both instances I end up having to close the process through task manager
I noticed there were other threads with similar issues, which were resolved by updating gfx card drivers - I have checked and unfortunately i already have the latest (GTX560 TI - Driver: 301.42)

The other threads mentioned "ApplicationOther.log" providing assistance, so I have checked this and found I get the below errors:

"...
2012-07-28 Sat 08:57:10 151 Localizer::loadLocalizationSettings starts
2012-07-28 Sat 08:57:10 152 Loading binary file: "Data\Settings\Localization.settings"
2012-07-28 Sat 08:57:10 153 ERROR: loadable setting not found: "skillsequenceTankExplode_cooldown+TankExplodeChargespeed"
2012-07-28 Sat 08:57:10 154 ERROR: loadable setting not found: "skillsequenceTankExplode_cooldown+TankExplodeChargespeed"
2012-07-28 Sat 08:57:10 155 ERROR: loadable setting not found: "skillsequenceTankExplode_cooldown+TankExplodeChargespeed"
2012-07-28 Sat 08:57:10 156 ERROR: loadable setting not found: "skillsequenceTankExplode_cooldown+TankExplodeChargespeed"
2012-07-28 Sat 08:57:10 157 ERROR: loadable setting not found: "skillsequenceTankExplode_cooldown+TankExplodeChargespeed"
2012-07-28 Sat 08:57:10 158 ERROR: loadable setting not found: "skillsequenceTankExplode_cooldown+TankExplodeChargespeed"
2012-07-28 Sat 08:57:10 159 Loading binary file: "Data\Settings\LocalizationPC.settings"
..."


I really would like to play this weekend, so anyone's assistance would be greatly appreciated xD (let me know if there is any more information I should supply)

edit: I should also mention I have tried many combinations of both High, Medium and Low settings, along with a few different resolutions which all yield the same result.


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Unable to launch the game, Blank screen
 Post Posted: Sat Jul 28, 2012 12:23 am 
Offline
User avatar

Joined: Tue Jul 24, 2012 6:45 pm
Posts: 46
I have the same problem. I was thinking it may be windows 8, so I'm going to try booting back to windows 7 to see if it helps. My PC has an AMD Phenom X2 Quad Core, and a Radeon 5770 graphics card, if that matters. AFAIK, my drivers are up to date. Here is what looks suspect from my ApplicationOther.log

2012-07-27 Fri 17:31:43 66 PCRenderer constructor ends
2012-07-27 Fri 17:31:43 67 ERROR in OpenGL after binding OpenGL to renderThread: invalid operation
.... then
2012-07-27 Fri 17:31:43 92 Not printing this OpenGL error any more because it is coming too often

I also have to close it through task manager.

EDIT: My system is also 64-bit, but I believe all steam games run in 32-bit mode.


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Unable to launch the game, Blank screen
 Post Posted: Sat Jul 28, 2012 12:52 am 
Offline

Joined: Sat Jul 28, 2012 12:03 am
Posts: 5
For additional info: I'm on Win 7 64bit.


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Unable to launch the game, Blank screen
 Post Posted: Sat Jul 28, 2012 1:36 am 
Offline

Joined: Sat Jul 28, 2012 12:03 am
Posts: 5
Good news everyone!
I read the sticky @ viewtopic.php?f=13&t=2221

Enabling steam beta has allowed me to launch Awesomenauts, Success :D


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Unable to launch the game, Blank screen
 Post Posted: Sat Jul 28, 2012 5:03 am 
Offline
User avatar

Joined: Tue Jul 24, 2012 6:45 pm
Posts: 46
After booting to windows 7, it worked. I will try again with 8 tomorrow, and double check that Beta is enabled.


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Unable to launch the game, Blank screen
 Post Posted: Mon Jul 30, 2012 10:46 am 
Offline
Ronimo Team Member
User avatar

Joined: Thu Apr 23, 2009 5:45 pm
Posts: 5965
D4vyCrockett wrote:
I have the same problem. I was thinking it may be windows 8, so I'm going to try booting back to windows 7 to see if it helps. My PC has an AMD Phenom X2 Quad Core, and a Radeon 5770 graphics card, if that matters. AFAIK, my drivers are up to date. Here is what looks suspect from my ApplicationOther.log

2012-07-27 Fri 17:31:43 66 PCRenderer constructor ends
2012-07-27 Fri 17:31:43 67 ERROR in OpenGL after binding OpenGL to renderThread: invalid operation
.... then
2012-07-27 Fri 17:31:43 92 Not printing this OpenGL error any more because it is coming too often

I also have to close it through task manager.

EDIT: My system is also 64-bit, but I believe all steam games run in 32-bit mode.

Despite that your drivers are up to date, this is very probably still a driver thing. The problem is that Windows Vista/7/8 automatically update your drivers, but they do this incompletely. They specifically don't update OpenGL, which is used by Awesomenauts. So you need to download the drivers from the Nvidia website yourself and install those, since those are complete. If that is not the case, then could you send me your complete logs?

undeadsee wrote:
Good news everyone!
I read the sticky @ viewtopic.php?f=13&t=2221

Enabling steam beta has allowed me to launch Awesomenauts, Success :D

Good to hear it works now! :)


Top 
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 
Post new topic Reply to topic