Register    Login    Forum    Search    FAQ Awesomenauts



Post new topic Reply to topic Go to page 1, 2  Next

Author Message
 Post subject: Stuck at start screen
 Post Posted: Sun May 14, 2017 3:44 pm 
Offline

Joined: Sun May 14, 2017 3:15 pm
Posts: 3
I can play game after download game recently.
It alway stuck at start screen. I tried also beta and nothing happen.
and try
1. clear the download cache
2. The files might have been broken by Steam while downloading. So the first thing to do when there are problems is always to let Steam check the files. To do so, right click the game in the Steam menu, choose Properties, go to the Local files tab and click Verify integrity of Steam cache. It is okay if the game says it needed to redownload 1 file.
All 2 connecting and gather is v. I think it done.
Hope help.
Sorry no image b/c i dont know upload image


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stuck at start screen
 Post Posted: Sun May 14, 2017 4:02 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Feb 02, 2017 8:54 pm
Posts: 44
Location: A cool place in the Netherlandic galaxy
Do you know if you have enough pc processing power to play the game, also when does it get stuck in the loading screen with the loading icon in the middle or earlier?

_________________
The one and only Holy Joost!
(Props To Joost)
Tech support Volunteer
Proof: viewtopic.php?f=13&t=49966
Steam URL: http://steamcommunity.com/profiles/76561198081609945/


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stuck at start screen
 Post Posted: Sun May 14, 2017 9:08 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Dec 03, 2015 2:21 am
Posts: 995
Location: Kewn's Kave
Hi Lumin!

First off, Welcome to the Awesomenauts forums! We're glad to have you here!

Secondly, could you give a more clear indication of your problem? I understand you're not able to get past the loading / start screens for 'Nauts, and you verified the integrity of your files. If the game had to re-download a file, that means that something was corrupted or out-of-date. If verifying doesn't solve your issue, could you possibly restart your computer and try this method: viewtopic.php?f=13&t=30093.

Additionally, you can press the PrtSc (print screen) button on your keyboard or use Windows' built in "Snipping Tool" to capture your display and upload it to a site like imgur.com or another picture hosting site for additional descriptions.

Hopefully this helps, and let us know if you need anymore assistance as well :)!

Thanks for reporting!

_________________
Plays: :ayla: :drool: :thumb: :derp: :rae: :facepalm: :rocco: :yoolip:
Emo Chapington wrote:
Nekomian is the new Catgame.
All hail Nekomian. :worship:

Devmon52 wrote:
Voltar: is a moving breadstick of death


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stuck at start screen
 Post Posted: Mon May 15, 2017 6:15 am 
Offline

Joined: Sun May 14, 2017 3:15 pm
Posts: 3
Thank you. My game stuck at screen have gather profile.
I had download game and play well before 2 month. Now after reinstall i cant play.


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stuck at start screen
 Post Posted: Mon May 15, 2017 3:20 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Dec 03, 2015 2:21 am
Posts: 995
Location: Kewn's Kave
Lumin98 wrote:
Thank you. My game stuck at screen have gather profile.
I had download game and play well before 2 month. Now after reinstall i cant play.


Okay, so from what I understand the game is not gathering profile information correctly; is the "connected to Galactron" checkmark above the profile data one completed as well (should be the middle one)? If so, there may be some odd bug with your profile initializing or Steam transferring this data to the servers in general. Generally a computer restart should fix any steam-related bugs as well as any minor errors, so I'd definitely like you to try the suggestions I gave above and then let me know if this error does the same thing.

If so, we can investigate this issue further by logs, but if the issue resolves itself then this won't be necessary.

Hope to hear back from you soon, thanks :ayla: !

_________________
Plays: :ayla: :drool: :thumb: :derp: :rae: :facepalm: :rocco: :yoolip:
Emo Chapington wrote:
Nekomian is the new Catgame.
All hail Nekomian. :worship:

Devmon52 wrote:
Voltar: is a moving breadstick of death


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stuck at start screen
 Post Posted: Mon May 15, 2017 6:06 pm 
Offline

Joined: Sun May 14, 2017 3:15 pm
Posts: 3
Image
http://imgur.com/zzsNH4i


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stuck at start screen
 Post Posted: Mon May 15, 2017 11:46 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Dec 03, 2015 2:21 am
Posts: 995
Location: Kewn's Kave
That's very odd; my last troubleshooting step for you would be to try switching the Graphics Render-er setting. That is, if you're using DirectX to switch to OpenGL and see if that loads. This isn't very likely that it would cause this error, but it's worth a try at least.

If that finally doesn't work, I'd like you to send your logs to support@ronimo-games.com with the subject as the topic of this post and the body containing a URL to this post as well as the logs themselves.

Hopefully we'll find out what is causing 'Nauts to stop loading at this particular point; from what I can tell it has a high chance of being something with your particular machine, since all of the proper server initiations DO indeed have check marks. Regardless, this will help us isolate the issue.

Thanks :)!

_________________
Plays: :ayla: :drool: :thumb: :derp: :rae: :facepalm: :rocco: :yoolip:
Emo Chapington wrote:
Nekomian is the new Catgame.
All hail Nekomian. :worship:

Devmon52 wrote:
Voltar: is a moving breadstick of death


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stuck at start screen
 Post Posted: Thu May 25, 2017 7:31 pm 
Offline

Joined: Thu May 25, 2017 7:25 pm
Posts: 2
Also having this problem since the FTP update. I cleared my Steam download cache, verified the integrity of the game files, and restarted my computer. I was able to play yesterday, but can't today. Every check on the loading screen is checked except for "Gathering profile data".


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stuck at start screen
 Post Posted: Thu May 25, 2017 8:03 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Sep 08, 2013 12:48 am
Posts: 110
Try to telnet this two address from a command line:

telnet 23.96.22.16 444
telnet 40.121.162.197 444

The profile data is stored on that servers.

For my, and only today, that part of the game charge taked a long time to gather the profile data.


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Stuck at start screen
 Post Posted: Thu May 25, 2017 9:19 pm 
Offline

Joined: Thu May 25, 2017 7:25 pm
Posts: 2
I resolved the issue by uninstalling and reinstalling.


Top 
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 
Post new topic Reply to topic Go to page 1, 2  Next